چه‌گونه لباس‌هایمان را ست کنیم؟

 

   ست خوب به چی می‌گیم؟ اصلاً چرا لباس‌هایمان را ست کنیم؟ چرا بخواهیم که اصول ست‌کردن لباس را بدانیم؟ جوابش ساده است: چون ملزم هستیم! نه فقط برای داشتن ظاهری زیبا، شیک و درخور، بلکه حتی به‌خاطر خودمان؛ تا فردی شادتر و سالم‌تر باشیم. بله! دانش اصول ست‌کردن لباس بر روان شما اثرگذار هست! مخصوصاً اگر هر روز هفته رنگ‌های خنثی و یک‌نواخت به تن می‌کنید و ندانسته در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارید...

   در این مطلب به شما کمک می‌کنیم تا حرفه‌ای‌تر از گذشته لباس‌هایتان را ترکیب کنید، متفاوت‌تر به‌نظر رسید و اعتمادبه‌نفستان را بالاتر ببرید.

رنگ‌ها را بیشتر بشناسید.

   شیفته‌اشان شوید. در آن‌ها غرق شوید و یاد بگیرید که از بازی با ترکیب رنگ‌های مختلف لذت ببرید؛ تاجایی‌که بتوانید پالت منحصربه‌فرد خودتان را خلق کنید!

   برای رسیدن به چنین مهارتی، باید قوانین، دسته‌بندی و چرخه‌ی رنگ‌ها را بدانید.

 

۱- رنگ‌های اولیه

قرمز، زرد، آبی؛ رنگ‌هایی که از ترکیب هیچ دو رنگ دیگری به‌وجود نمی‌آیند.

۲- رنگ‌های ثانویه

رنگ‌هایی که ترکیبی از سه رنگ اولیه هستند؛ مثل نارنجی، بنفش، سبز...

۳- رنگ‌های مرتبه سوم

رنگ‌هایی که از ترکیب رنگ‌های ثانویه و اولیه ساخته می‌شوند و بسته به میزان ترکیب رنگ‌های متفاوتی تولید می‌کنند؛ مثل بنفش متمایل به آبی، سبز متمایل به زرد و... که هر کدام انواع زیادی دارند. ارغوانی، یاسی، زمردی، لیمویی و...

هم‌چنین بد نیست که بدانید، رنگ‌های مرتبه سوم با رنگ‌های اولیه هماهنگی دارند و می‌توانند در کنار یک‌دیگر استفاده شوند و ارتباط خوبی با چشم‌ برقرار کنند. پیشنهاد می‌شود که این نکته را در ست‌کردن لباستان به کار ببرید.

 

برای تشخیص دقیق رنگ‌ها از چرخه کمک بگیرید. دایره‌ای که براساس ترکیب رنگ‌ها طراحی شده و بهترین ابزار شما برای ست‌کردن لباس‌هاست:

نکاتی که برای کار با چرخه باید بدانید:

۱- از رنگ‌های متضاد که روبه‌روی هم قرار گرفتند استفاده کنید؛ مثل آبی و نارنجی یا بنفش و زرد.

۲- از دو یا سه رنگ پشت‌سرهم استفاده کنید؛ مثل آبی و ارغوانی و بنفش.

۳- برای ترکیبی چالش‌برانگیز و خیره‌کننده، از رنگ‌های سه‌گانه استفاده کنید. این رنگ‌ها در فاصله‌های برابر از هم قرار گرفتند و با متصل کردنشان به هم، یک مثلث تشکیل می‌شود؛ مثل سبز، نارنجی و بنفش.

 

اما اگر چرخه کمی مشکل باشد، روش دیگری برای تفکیک رنگ‌ها وجود دارد که بسیار ساده است:

 

رنگ‌های گرم: نیمی از چرخه را تشکیل می‌دهند؛ مثل قرمز، نارنجی و زرد...

رنگ‌های سرد: شامل نیم دیگر چرخه می‌شوند؛ مثل سبز، آبی و بنفش...

رنگ‌های خنثی: رنگ‌هایی که با تمام طیف‌های دیگر هم‌خوانی دارند و بسیار پرکاربردند؛ مثل سفید، مشکی، خاکستری و...

 

   در کنار هر دو گروه‌بندی‌ بالا، شما می‌توانید از جدول‌های پالت رنگی آماده که به‌صورت تخصصی برای طراحی لباس‌ها استفاده می‌شوند –که با یک سرچ ساده در دسترس هستند- کمک بگیرید؛ در این روش معتبر و بی‌دردسر، همیشه خاطرجمع هستید که زیبایی، جذابیت و هارمونی تیپ شما ضمانت شده! 

 

چه رنگ‌هایی با چه رنگ‌هایی؟!

   اما نگاهی داشته باشیم به پرکاربردترین رنگ‌ها و نحوه‌ی ست‌کردن آن‌ها که مهم‌ترین راهنمای شما در این مطلب است و حتی به‌عنوان اطلاعات عمومی، به شما دید بهتری برای تشخیص تیپ‌های زیبا از تیپ‌های غیراصولی می‌بخشد...

   پیش از بررسی تک‌به‌تک رنگ‌ها چند نکته‌ی کاربردی و جادویی که برای هر تیپ جذابی باید رعایت شود را عنوان کنیم:

 

- بهتر است که بیش از سه رنگ را با هم ست نکنید.

- پارچه‌های طرح‌دار را با پارچه‌های طرح‌دار استفاده نکنید.

- به یاد داشته باشید که رنگ‌های مکمل( رنگ‌های اولیه و ثانویه‌ای که در چرخه روبه‌روی هم هستند) به هم‌دیگر جلوه می‌بخشند و جلب توجه می‌کنند اما برعکس، رنگ‌هایی که در چرخه کنار هم قرار دارند، جلوه‌ی یک‌دیگر را کاهش می‌دهند.

- از درجه‌بندی رنگ‌ها در ست‌کردن استفاده کنید؛ برای مثال آبی پررنگ را در کنار آبی کم‌رنگ بپوشید.

- از رنگ‌های خنثی برای جلوه‌دادن به رنگ‌های دیگر لباستان به راحتی می‌توانید کمک بگیرید و همیشه گزینه‌ی مناسب شما خواهند ماند.

- گاهی برای اضافه‌کردن رنگی مشخص به تیپتان، از اکسسوری‌ها استفاده کنید. این روش جالب شما را متمایز و جذاب نشان می‌دهد.

- به سراغ رنگ‌های جسورانه بروید و خودتان را محک بزنید؛ تماشایی باشید و خودباور.

   حالا رنگ موردپسندتان را انتخاب کنید و این‌بار، همراه شما هستیم تا به بهترین ست ممکن تبدیل شود:

 

قرمز

کنار سفید، مشکی، بنفش، نارنجی، سبز و هر ترکیبی که از طیف خودش باشد زیباست اما بهتر است که همیشه با رنگ‌هایی که در آن‌ها قرمز وجود دارد ترکیب شود؛ مثلاً در کنار آبی و زرد فقط در صورتی مناسب است که آبی متمایل به بنفش و زرد متمایل به نارنجی باشد...

نکته: قرمز را با درجه‌های تیره و روشن خودش نپوشید!

زرد

از رنگ‌های مشکل برای ست‌کردن که به‌عنوان گزینه‌ا‌ی مناسب پیشنهادش نمی‌کنیم؛ چون تند است و هرگز درجات مختلفش کنار هم نباید پوشیده شوند. با زرد، رنگ‌هایی چون سفید، مشکی، نارنجی، سبز و بنفش را می‌توان هماهنگ کرد.

آبی

با این رنگ، سفید، مشکی، درجات مختلف خودش، نارنجی، سبز و بنفش پیشنهاد می‌شوند. اما از ستش با زرد، فقط در صورت متمایل بودن به سبز و همراه قرمز، در صورت نزدیکی‌اش به بنفش استفاده کنید بهتر است.

سبز

سفید، مشکی، آبی، قرمز و زرد با این رنگ هم‌خوانی دارند؛ اما بیشتر از هر چیز، برای ست‌کردنش از طبیعت الگو بگیرید؛ جلوه‌ی بی‌بدیلش را زمانی پیدا می‌کند که در کنار طیف‌های دیگر خودش و یا ترکیب‌هایی مثل خاکی، کرم، زیتونی و... باشد.

نکته: فراموش نشود که مکمل اصلی سبز، قرمز است و با درجه‌بندی اصولی، می‌تواند هارمونی دلپسندی ایجاد کند.

نکته: از نارنجی و بنفش فقط در صورتی کنار سبز استفاده کنید که نارنجی به زرد و بنفش متمایل به قرمز باشد.

نارنجی

یک رنگ پرانرژی که به شما و اطرافتان شادی می‌بخشد. با سفید، مشکی، آبی، قرمز و زرد هماهنگ است؛ دقت کنید که نارنجی از رنگ‌های مشکل برای ست‌کردن می‌باشد. دقت کنید که نارنجی تنها رنگ روشن تیپتان بماند و با رنگ‌های خنثی یا سرد –مثل طوسی، خاکستری، آبی، مشکی، سبز زیتونی- آن را بپوشید.

نکته: همیشه بهتر است که از سایه‌روشن‌های نارنجی استفاده کنید تا به‌نظر تند و جیغ نرسد!

بنفش

مشکی، سفید، آبی، زرد و قرمز در کنار این رنگ به‌خوبی می‌نشنینند. و در کل، ترکیب‌های مختلف قرمز و آبی با بنفش هم‌خوانی دارند. هم‌چنین مکمل آن، یعنی زرد، درصورتی‌که درجه‌اشان متناسب باشد یک ست خوب برای شما ایجاد می‌کند؛ یعنی که هر دو تند یا هر دو ملیح باشند.

نکته: بنفش در درجه‌های تیره‌ترش، انتخاب شیک‌تری برای استایل شماست.

سفید و مشکی

رنگ‌هایی برای تمام فصل‌ها که با تمام رنگ‌های دیگر جهان، به‌خوبی هم‌نشینی می‌کنند و در تمام ست‌ها به کمک‌ شما می‌شتابند. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که سفید به رنگ همراهش جلوه‌ی بیشتری می‌بخشد و در مقابل، مشکی، از تندی رنگ‌های دیگر ست می‌کاهد.

 

چند نکته‌ی تکمیلی برای حرفه‌ای‌ها...

   درست است که با ست‌کردن رنگ، یک مرحله‌ی کلیدی از خوش‌استایل‌بودن را پشت سر گذاشتید، اما رعایت و ملاحظه‌ی اصل‌های جزئی‌تر، شما را حرفه‌ای می‌‌کند؛ چیزهایی مثل درنظرگرفتن فصل، استفاده از اکسسوری مناسب و...

   از طریق راهنمای کوچک زیر می‌توانید بی‌نقص بپوشید! و بی‌نظیر باشید!

- در بهار، گرم و روشن بپوشید؛ صورتی و زرد بهترین انتخاب‌های بهاره هستند.

- در تابستان، سرد و روشن بپوشید؛ سبز، آبی و بنفش پیشنهاد می‌شوند.

- برای پاییز، رنگ‌های گرم و تیره انتخاب‌های هوشمندانه هستند؛ مثل قرمز، نارنجی و قهوه‌ای...

- زمستان از رنگ‌های تیره و سرد کمک بگیرید؛ خاکستری، مشکی، سبز و آبی می‌توانند برگ‌های برنده‌ی شما باشند.

- رنگ پوستتان را سنجه‌ی اصلی درجه‌بندی رنگ‌های لباستان قرار دهید و به‌نسبت آن تناژهای مناسب را انتخاب کنید.

از رنگ‌های خنثی برای تعدیل ست‌هایتان بهره ببرید؛ فراموشتان نشود که سادگی، برازندگی می‌آورد!

- به زیورآلات، شال، جوراب، کیف و کفشتان دقت داشته باشید و آن‌ها را بخش مهمی از روند ست‌کردنتان حساب کنید: جنس، رنگ و نوعشان باید اصولی انتخاب شود؛ مثلاً چرم با چرم، طلایی با طلایی و نقره با نقره.

- و باید تذکر دهیم که آرایش شما هم بخشی از تیپتان است! رنگ‌هایش را متناسب با هر ست تغییر دهید؛ همیشه از یک رنگ رژ یا سایه‌ی ثابت استفاده نکنید.

- خوش‌ذوق باشید! خودتان به دنبال کشف نکته‌های جدید بروید... و شاید که روزی بتوانید چنین مطلبی بنویسید و به دیگران بیاموزید! 

  

در نهایت، هر چه هم که شد، باز خود واقعی‌اتان باشید!

   همه‌ی ما در عمق ذهنمان قبول داریم که زیبایی سلیقه‌ای‌ست و آن‌قدرها هم که اصرار می‌شود، اصل و قاعده‌ای ندارد... پس شما هم، تمام این قوانین را بخوانید و یاد بگیرید، اما باز مطابق گرایش‌های شخصی‌اتان انتخاب کنید و بپوشید؛ شکی درش نیست. باید به چشم‌های خودتان اطمینان داشته باشید! ارزشش را دارد!